Onze Zekerheden

ANVR

Pelikaan Travel (lidnummer: 05520) is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en bij de Vereniging van ANVR-Reisorganisatoren. Als lid van de ANVR is Pelikaan Travel gebonden aan strenge normen voor het lidmaatschap. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-reisvoorwaarden en boekingsvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Op deze wijze garandeert Pelikaan Travel je een hoge kwaliteit van reizen en informatie daarover. Bekijk hier de ANVR-reisvoorwaarden

SGR

Pelikaan Travel is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (lidnummer: 3747). Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de reizen die door Pelikaan Travel worden uitgevoerd. De SGR-garantie houdt in dat je het vooruitbetaalde reisgeld terugkrijgt als jouw reisorganisatie door financieel onvermogen de reis niet kan uitvoeren of de overeengekomen tegenprestatie niet kan worden nagekomen. SGR staat garant voor jouw vooruitbetaalde reisgeld of zorgt er bijvoorbeeld voor dat jouw verblijf of terugreis in dit soort situaties alsnog wordt betaald. Op de website van SGR kun je zien dat Pelikaan Travel daadwerkelijk is aangesloten en kun je de garantievoorwaarden er nalezen (https://www.sgr.nl/).

Calamiteitenfonds

Pelikaan Travel is aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Wat houdt dit in? Stel, je bent zorgeloos op vakantie maar tijdens de reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Grote kans dat sommige onderdelen van de reis moeten worden aangepast of onderbroken. En daar kunnen kosten mee gemoeid zijn. Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet-genoten reisdagen. (https://www.calamiteitenfonds.nl/)

SGRZ

Pelikaan Travel is ook aangesloten bij de SGRZ (lidnummer: 17207). SGRZ biedt een garantie voor als er onverhoopt een faillissement wordt aangevraagd bij aanbieders van groeps- en incentivereizen schoolreizen en zakelijke reizen. De opdrachtgevers van deze reizen zijn bedrijven, ondernemingen, groepen, etc. Zie voor de exacte voorwaarden de garantieregeling van SGRZ. (https://www.sgrz.nl/)