Veelgestelde vragen en antwoorden voor reisagenten

 

Goed nieuws! We zijn inmiddels weer telefonisch bereikbaar. Vanwege het grote aantal inkomende vragen over alle wijzigingen in reisadviezen, is onze reactietijd langer dan je normaal van ons kan verwachten. Ook wij zien dat liever anders en willen jullie uiteraard zo snel mogelijk te woord staan. Onze welgemeende excuses hiervoor! Omdat we merken dat bij veel reisagenten dezelfde vragen leven, hebben wij een lijst met veelgestelde vragen samengesteld.

Welke werkwijze hanteert Pelikaan Travel/Floow Travel op dit moment?
Wij behandelen alle reizen en e-mails op datum van vertrek. Verandert er iets aan de reis van onze gemeenschappelijke klant? Dan nemen wij zelf zo snel mogelijk contact met je op om je te informeren en de mogelijkheden door te spreken.

 

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden van Pelikaan Travel en/of Floow Travel?
Indien onze gemeenschappelijke klant de vakantie om coronaspecifieke redenen wenst te annuleren, heeft men wellicht recht op (gedeeltelijke) restitutie van de reissom. De annuleringskosten zijn te allen tijde afhankelijk van het type boeking. Heb je voor de klant een losse vlucht geboekt, dan betaalt de klant altijd 100% van de reissom.

Heeft de klant een pakketvakantie, dan gelden per termijn de volgende annuleringskosten:
a. Vanaf het moment van boeken tot de 42e dag voor vertrek: 50% van de reissom.
b. Vanaf de 42e dag voor vertrek tot de 15e dag voor vertrek: 75% van de reissom.
c. Vanaf de 15e dag voor vertrek tot de 8e dag voor vertrek: 90% van de reissom.
d. Vanaf de 8e dag voor vertrek: 100% van de reissom.
Wij vragen je om ons via e-mail kenbaar te maken als er een annulering gedaan moet worden. De dag dat de annulering vanuit jullie wordt bevestigd is leidend voor de hoogte van de annuleringskosten. Deze regeling geldt alleen op het moment dat het akkoord binnen onze openingstijden is verstuurd (ma-vr 10:00-17:00), zodat wij het redelijkerwijs nog dezelfde dag hadden kunnen afhandelen.

Bekijk hier de volledige algemene voorwaarden van Pelikaan Travel

Bekijk hier de volledige algemene voorwaarden van Floow Travel

 

Kan de reis omgeboekt worden?
Dat is zeker mogelijk. Echter, daarbij zijn wij afhankelijk van de mogelijkheden die airlines hiertoe bieden. Wijzigingsvoorwaarden en de reikwijdte van het boekbare vluchtschema verschillen per airline en bestemming. Houdt rekening met mogelijke wijzigingskosten die de airline doorbelast. Omboeken is mogelijk tot 14 dagen voor vertrek. Het is helaas niet mogelijk om de reis tijdelijk om te boeken naar 31 maart 2021 om deze later weer om te boeken naar de zomer 2021.

We kunnen te maken krijgen met non-refundable accommodaties, dat houdt in dat zij 100% kosten rekenen als de boeking niet doorgaat. Daarmee is het heel waarschijnlijk dat de klant te maken krijgt met zeer hoge wijzigingskosten.

Natuurlijk kijken we graag mee naar de omboekmogelijkheden voor de reis van onze gemeenschappelijke klant. Om de klant zo snel en accuraat mogelijk van de omboekmogelijkheden te voorzien, vragen we jullie om ons zo volledig mogelijk de omboekwensen aan te geven. Graag ontvangen wij de volgende gegevens:
• Bestemming
• Accommodatie
• Reisduur
• Specifieke vertrekdata
• Reisgezelschap (wanneer dit hetzelfde reisgezelschap is, kun je dat ook hier aangeven)
• Maximale meerprijs (optioneel)

Omboeken naar dezelfde bestemming met dezelfde reizigers is sneller opgevraagd, dan wijzigingen in bestemming en reizigers. Vaak brengt een ander reisgezelschap of bestemming ook een ander prijskaartje met zich mee.

Wanneer er een verzoek tot omboeking is ingediend, bevriezen de annuleringskosten niet. De termijn waarop de annuleringskosten berekend worden, zullen gehandhaafd worden.
Indien reactie naar mening van de klant te lang uitblijft, dienen zij zelf de keuzes te maken ten aanzien van de oplopende annuleringskosten. Wij zullen alles wat mogelijk is in werking zetten om zo snel mogelijk met een voorstel te komen. Door de enorme drukte kan dit echter langer duren dan je van ons gewend bent.

Ik zie dat de accommodatie of de vlucht niet meer doorgaat, is de reis van mijn klant geannuleerd?
Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat onze gemeenschappelijke klant op reis kan. Wij zullen dan altijd op zoek gaan naar een alternatieve reismogelijkheid. Zo kijken we of we eventueel vergelijkbare vluchten kunnen vinden of een alternatieve accommodatie. Zo kan de klant alsnog op reis!

Ik moet écht heel snel contact hebben om een spoeddossier!
Inmiddels zijn wij telefonisch (088-7354560), per WhatsApp en per e-mail te bereiken.
Whatsapp: Pelikaan Travel op 06-19438744 en Floow Travel op 088-7354515.

Indien er toch een dossier is die wij nog niet behandeld hebben, of waar direct contact noodzakelijk is, dan verzoeken we je in de onderwerpregel van de e-mail “CALAMITEIT” te zetten. Wij zullen voorrang verlenen aan deze mails.

Dit geldt alleen voor dossiers met vertrek binnen 14 dagen. Alle calamiteitsverzoeken buiten deze periode zullen alsnog volgens de reguliere werkwijze worden behandeld. Wij behandelen ieder dossier en de daarbij behorende vragen op basis van vertrekdatum. Alle reizen en bestemmingen worden dagelijks gemonitord opdat zij nog door kunnen gaan. Mocht er iets wijzigen, dan stellen we jullie zo snel mogelijk op de hoogte.

 

Wij hopen op jouw begrip en medewerking! Met bovenstaande informatie kunnen we jullie en de klant zo snel mogelijk voorzien van de juiste informatie. En dat willen we natuurlijk allebei!